Koplaus

Tiistaisin klo 18.30-20.30 Oamkilla (Kotkantie 1), 125€ (sis. leirimaksun) /puoli vuotta, op. Hanna Poikela ja Emma Laitinen

Koplaus on aikuisten kansantanssiryhmä, jossa tanssitaan yhdessä rennolla otteella, samalla haastaen itseään. Tunnit sisältävät kansanomaisia paritansseja, perinteisiä ryhmätansseja sekä uusia kansantanssikoreografioita, unohtamatta kehonhuoltoa. Ryhmän toiminta on muodostunut tavoitteelliseksi, Koplaus osallistuu useille festivaaleille vuodessa ja esiintyy monenlaisissa tilaisuuksissa. Ryhmä valmistaa itselleen esiintymisasuja, joista uusimpana on aloitettu talkoilemaan raikasta, kansallispuvunomaista pukukokonaisuutta vuonna 2018. Koplaus on luokiteltu aikuisten valtakunnallisessa Tanssimylly -katselmuksessa taitosarjaan vuosina 2017 ja 2019. 

Koplaus syntyi alunperin Vilikkaan lapsiharrastajien vanhempien toiveesta päästä itsekin kokeilemaan mistä on kyse, kun lapset niin nauttivat harrastuksestaan. Ryhmälle oli selvästi tilaus. Tulijoita oli vanhempien lisäksi myös paljon ihan Vilikkaan ulkopuolelta, hyvin erilaisilla harrastustaustoilla. Ryhmä on tällä hetkellä suuri, mutta voit kysyä paikkatilannetta, jos sinulla on jo entuudestaan kokemusta kansantanssista.