…tanssittaa ja musisoi

Vilikkaan toiminnassa lapset harrastavat sekaryhmissä, joten tytöt ja pojat oppivat luontevasti toimimaan keskenään. Tanssiryhmä kasvaa yhdessä ja edistyy taitojen karttuessa ja myös parin kanssa tanssiminen tulee tutuksi. Muskaritoiminnassa siirrytään iän myötä seuraavaan ryhmään. Koska tanssitoiminta yleisesti kiinnostaa tyttöjä enemmän kuin poikia, haluamme kannustaa erityisesti poikia pysymään hienon harrastuksen parissa!

Materiaalina käytämme etupäässä perinteisiä ja perinteen pohjalta rakennettuja uusia suomalaisia lasten lauluja, loruja, leikkejä ja tansseja. Tanssia ja musiikkia lähestymme kokonaisvaltaisesti: lapset oppivat tanssin liikekielen lisäksi mm. soittamaan rytmisoittimilla ja laulamaan, luovuutta unohtamatta. Uusia asioita opetellaan ikäryhmä huomioon ottaen leikin kautta.

Tanssi- ja musiikkitoimintaan kuuluu luontevasti esiintymistilanteiden harjoittelu pienestä pitäen. Kauden päättäjäisjuhlat, joulujuhla ja Kevätkimara -konsertti ovat meille tärkeitä. Lapset saavat niissä kokemuksia esiintymisestä ja näkevät muiden, isompien esityksiä, mikä kannustaa jatkamaan harjoittelua. Esiintymiskokemuksia ja tavoitteita harjoitteluun haetaan myös osallistumalla erilaisiin tanssitapahtumiin paikallisesti, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti. Esiintyminen kuuluu oleellisena osana myös aikuisten ryhmien (Koplaus, Hipasu ja Kilahus) toimintaan.

Tanssikasvatuksemme perustuu johdonmukaisesti etenevään Vilikkaan omaan opetussuunnitelmaan. Se on luettavana näillä sivuilla ikäryhmäotsikoiden takana. Musiikkikasvatuksen opetussuunnitelma on meillä vielä tekeillä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s