Ohjeita reissuun lähtijöille

Vilikkaan reissuihin tarvitaan yleensä mukaan jokaiselle:
– makuualusta/patja (yhdelle henkilölle laskennallinen majoitustila yhteismajoituksissa on 80 cm)
– tyyny+peitto/makuupussi
– yöpuku (huomioi, että majoitustiloissa saattaa joskus olla viileää)
– henkilökohtaiset lääkkeet ja hygieniatarvikkeet
– lapsille Vilikas-paita yhteisharjoituksia varten (yhteistilaus tehdään ennen reissua, seura maksaa osan vaatteista)
– muut harjoitusvaatteet Vilikas-paidan lisäksi
– esiintymisvaatteet (huomioi varasukkahousut/-sukat esiintymisten määrän mukaisesti)
– esiintymiskengät/-tossut (erikseen tiedotetaan, tarvitaanko ulkokäyttöön sopivat esiintymiskengät)
– läpinäkyvä kertakäyttösadetakki ulkona tapahtuvia kulkueita/esiintymisiä varten
– pyyhe
– uimapuku
– säänmukaista vaatetta ulkona tapahtuvia ohjelmia varten: Suomen kesässä ovat tarpeellisia sekä pipo + hanskat että aurinkohattu/lippis + aurinkorasva
– juomapullo, muki, lusikka ja veitsi (iltapalat ostetaan yhteisesti ja syödään majoitustiloissa)
– yksin matkustavat tarvitsevat hieman omaa rahaa: määrä sovitaan etukäteen ja rahan voi antaa säilytettäväksi huoltajalle

Arvoesineiden ottaminen mukaan kannattaa harkita oman tarpeen mukaan tarkkaan. Majoitustilat lukitaan, kun koko porukka poistuu tiloista, mutta aukottomasti niitä ei voida valvoa, eikä kukaan huoltajista voi ottaa vastuulleen muiden tavaroita. Puhelin varmaankin monella on mukana, mutta esim. tabletin tai tietokoneen ottamista mukaan ei suositella.

Näiden lisäksi sovitaan yhdessä, ketkä aikuisista ottavat mukaan:
– kylmälaukun iltapalojen säilyttämistä varten
– silitysrautoja
– vaatetangon/-rekin

Pakkaamisessa huomioitavaa:
1. Esiintymisasuja on matkalla useita samanlaisia ja useampaa niistä voi huoltaa (silittää ja järjestää) yksi huoltajista lasten ohjelmaosuuksien aikana. Joskus asujen osia saattaa lapsilla myös jäädä kuljeksimaan hassuihinkin paikkoihin. Nimikoi jokainen asun osa esim. maalarinteipillä asun sisäpuolelle. Lisäksi nimikoi henkari siten, että roikkuessaan asusta näkee, kenen se on.
2. Silitä esiintymisasu huolellisesti kotona ja pakkaa pukupussiin. Myös alushame täytyy silittää. Kuljetuksessa tulleet rypyt saadaan oikenemaan matkaraudoilla, mutta pesuryppyjen jynssäämiseen ei reissussa ole välineitä eikä aikaa. Pukupussit saadaan bussissa yleensä koottua järkevästi bussin tavaratiloihin, joskus jopa roikkumaan.
3. Valitse sellainen laukku / laukut, että tarvittaessa lapsi jaksaa itse kantaa tavaransa. Niitä ei tarvitse kerralla saada kuljetettua, mutta valtavan suuret yksiköt ovat hankalia sekä bussiin pakattaessa että tavaroita siirreltäessä. Myös laukut on syytä nimikoida.
3. Bussimatka on lähes poikkeuksetta meillä oululaisilla pitkä. Bussiin kannattaa pakata pienempi reppu, jossa on tekemistä matkan varalle. Repusta on hyötyä tapahtumassa, koska siihen voi ottaa mukaan kengät ja juomapullon harjoituksiin tai työpajaan lähtiessään. Monet tykkäävät myös ottaa tyynynsä autoon sisään. Juomapullo ja pientä syötävää kannattaa olla mukana, koska taukoja pidetään vain sen verran, mitä kuljettaja tarvitsee. Tauoista sovitaan etukäteen, jotta kukin osaa varata ruokarahaa mukaan.
Advertisement